Zupa lubczykowa

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest szybka do zrobienia, bardzo aromatyczna i oryginalna w smaku

Składniki:

  • ● 3 szkl. bulionu drobiowego (może być z kostki)
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 2 cebule
    ● łyżeczka mąki
    ● łyżka masła
    ● 4-5 gałązek lubczyku (ok. 1 szkl. listków)
    ● pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa lubczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, drobno
    kroimy. Szklimy w garnku na
    rozgrzanym maśle. Wsypujemy
    mąkę. Mieszając, chwilę
    smażymy. Wlewamy bulion,
    energicznie mieszając. Mleko
    zagotowujemy, odstawiamy.
  • 2. Lubczyk myjemy i osuszamy.
    Listki obrywamy i drobno
    siekamy. Wsypujemy do bulionu.
    Gotujemy ok. 10 minut na
    małym ogniu pod przykryciem.
    Wlewamy mleko, mieszamy.

Porady

Najlepiej podawać z grzankami z bułki pszennej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować