Zupa klopsikowa

5 (193 ocen)

  • 40 min

idealna zupa dla smakoszy pulpetów:)

  • 40 min

Składniki:

  • -pół kilo mięsa mielonego (np.Wieprzowo-wołowe)
    -bułka tarta (około 1/2 szkl)
    -jajko
    -sól
    -pieprz czarny mielony
    -seler
    -pietruszka
    -marchew
    -ziemniaki
    -śmietana 12%
    -ziele angielskie (5 ziarenek)
    -listek laurowy(3-4 listki)
    -kosta rosołowa(wołowa)
    -ocet
    -majeranek
    -ziarenka smaku
    natka pietruszki i koperku
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa klopsikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodać 1 jajko,sól pieprz,bułkę tartą,wymieszać.Uformować pulpety i wrzucić je do wrzącej wody.Wywar doprawić do smaku "ziarenkami smaku" i kostką rosołową.Następnie dodać seler,pietruszkę,marchew,ziele angielskie i listek laurowy.Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.Kiedy warzywa się podgotują dodać do smaku octu i majeranku.Zabielić śmietaną.Dodać koperek i pietruszkę.
    Smacznego:)

Porady

Zupę można podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować