ciasto z galaretką i masą budyniową

4.43 (185 ocen)

  • 60 min

ciasto dla małych łasuchów

  • 60 min

Składniki:

  • mąka pszenna 1 szkl.
    cukier puder 1 szkl.
    5 jaj
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    puszka brzoskwiń,lub inne owoce
    budyń waniliowy
    mleko
    galaretka owocowa
    kostka masła
Wystaw ocenę:

4.43 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z galaretką i masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty kogel mogel.Na masę sypiemy przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy.Wylewamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą.Pieczemy w temp. 160C przez 30 min.lub nieco dłużej.Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

    Ugotować budyń na mleku wedle przepisu i odstawić do ostygnięcia.Następnie utrzeć masło i do niego dodawać po łyżce budyniu. Masę budyniową wyłożyć na biszkopcie,na górze ułożyć pokrojone brzoskwinie.Na pół godziny wstawić ciasto do lodówki.Następnie zalać ostudzoną galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować