Zupa cytrynowa

4.49 (160 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Zupa jest orzeźwiająca. Ma delikatny smak i przyjemny zapach cytrynowy. Polecam na upalne dni

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 litr rosołu z kurczaka,
    - 100g ryżu,
    - Sok z jednej cytryny,
    - 1 jajko,
    - Sól, pieprz,
    - Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa cytrynowa 1. Rosół należy zagotować. Następnie dokładamy do niego ryż i gotujemy około 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy naszą zupę.
    W oddzielnej misce ubijamy jajko z sokiem z cytryny. Do ubitego jajka dokładamy około 0,5 szklanki gorącego rosołu. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy całość do naszej zupy. Chwilkę gotujemy by jajko się ścięło. Tak przygotowaną zupę pozostawiamy na kilka minut by zgęstniała.
    Zupę podajemy z drobno pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować