Zupa cukiniowo-warzywna z lanym ciastem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezon cukiniowy w pełni. Pomysły na wykorzystanie cukinii też się pojawiają. Dziś moja propozycja na zupkę z cukinii i warzyw podana z lanym ciastem to sposób na podanie dzieciakom kilku warzyw na jednym talerzu.

  • 30 min

Składniki:

  • ½ cukinii ( ok 600g – po obraniu i pokrojeniu na kawałki)
    Przyprawy: 5 ziaren pieprzu/ 3 ziarna ziela angielskiego/ 1 liść laurowy / 1 łyżka sosu sojowego / 1 kostka rosołowa Knorr ( naturalna bez sztucznych dodatków)/ sól
    1 marchew
    1 pietruszka
    ¼ selera
    2 ząbki czosnku
    5 ziemniaków
    Troszkę posiekanej natki lubczyku i pietruszki
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    ½ łyżeczki masła
    Ciut soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cukiniowo-warzywna z lanym ciastem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obrać i pokroić zalać wodą ok 3,5l dajemy wszystkie przyprawy i gotujemy ok 25-30 min. Jak już warzywa są ugotowane wszystko blendujemy dodajemy posiekaną natkę. W kubku widelcem mieszam rozbite jajko z miękkim masłem, solą i mąką. Musi wyjść ciasto, które będzie ciekło strumieniem ale nadal będzie dość zwarte. Wlewamy ciasto strumieniem do gotującej się zupy mieszając zagotować i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować