Żeberka i ziemniaczki z piekarnika

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Danie jednogarnkowe

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 700 g żeberek w jednym kawałku
    sól
    pieprz
    kolendra
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka miodu z mniszka
    szczypta chili w płatkach

    ziemniaki ok 700 g
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka i ziemniaczki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć osuszyć , posypać solą, pieprzem, chili polać miodem, octem i oliwą, natrzeć całość i odstawić na 2-3 godziny. Ziemniaki obrać, przekroić na 4 części, Polać oliwą posypać solą i pieprzem, wymieszać.
    Na blaszce ułożyć żeberka, i ziemniaki, Przykryć folią aluminiową i piec ok 45 min w temp 210 st.
    Następnie zdjąć folię i przyrumienić mięso i ziemniaki przez kolejne 15 min.
    Podawać z sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować