2 plastry od schabu b/k
4 plastry ser żółty dowolny
5cm por jasnozielona część
Po 2 szczypty na każdy plaster schabu (czosnek granulowany,sól morska,przyprawa do wieprzowiny oraz pieprz )
1 łyżka olej
DODATKOWO:
Folia spożywcza -przezroczysta
Zawijasy z serem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyty i osuszony por kroimy w krążki i przesmażamy na 1 łyżce oleju do lekkiego zmięknięcia-odstawiamy.
2.Plastry schabu rozbijamy przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Każdy płat posypujemy w/w przyprawami. Teraz układamy na każdym po dwa plastry sera i po porcji przesmażonego pora.
3.Zawijamy w rulonik i przekładamy na folię spożywczą.Tworzymy tak zwanego cukierka.Końce ciasno związujemy.
4.W garnku gotujemy wodę i wrzucamy cukierki.Gotujemy je około 30 minut.Wyciagamy (uwaga gorące !!!) ściagamy folię i podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Ja podałam z sosem,ziemniakami i sałatką z buraczków :)
SMACZNEGO . . . . .. . . ..
Komentarze