Zawijany Omlet z Tofu i Groszkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczne śniadanko.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 jaj
    150 g naturalnego serka tofu
    100 g mrożonego groszku
    4 suszone pomidory w oliwie
    1 mała cebula
    1 łyżka startego parmezanu
    1 łyżka mleka
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka sosu sojowego
    pieprz, sól, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Ser

Zawijany omlet z tofu i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożony groszek wrzucić na wrzątek z dodatkiem odrobiny soli i cukru (nie przykrywać). Gotować 2 minuty, odsączyć i przelać zimną wodą. Serek i pomidory pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć ją na oleju. Jajka rozbełtać, doprawić, solą, pieprzem i sosem sojowym. Zmieszać z mlekiem i mąką. Wylać na podsmażoną cebulę i rozgrzany olej. Przez chwilę mieszać drewnianą łyżką, a gdy zacznie się ścinać wyrównać powierzchnię, przykryć i zostawić aż spód się usmaży,ale wierzch będzie lekko płynny. Tofu,parmezan, groszek i pomidory rozsypać na omlecie.
    Zwinąć omlet w roladę. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować