Zawijany omlet z tofu i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zamrożony groszek wrzucić na wrzątek z dodatkiem odrobiny soli i cukru (nie przykrywać). Gotować 2 minuty, odsączyć i przelać zimną wodą. Serek i pomidory pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć ją na oleju. Jajka rozbełtać, doprawić, solą, pieprzem i sosem sojowym. Zmieszać z mlekiem i mąką. Wylać na podsmażoną cebulę i rozgrzany olej. Przez chwilę mieszać drewnianą łyżką, a gdy zacznie się ścinać wyrównać powierzchnię, przykryć i zostawić aż spód się usmaży,ale wierzch będzie lekko płynny. Tofu,parmezan, groszek i pomidory rozsypać na omlecie.
Zwinąć omlet w roladę. Podawać z pieczywem.
Komentarze