Zawijane schabowe

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Niekoniecznie zawsze musi być klasyczny schabowy.

  • 20 min

Składniki:

  • Plastry schabu
    Sól
    Pieprz
    Ząbek czosnku
    Musztarda francuska
    Pieczarki (mogą być marynowane)
    Paski papryki
    Plasterki sera wędzonego
    Plasterek szynki
    Jajko
    Natka pietruszki
    Natka lubczyku
    Mąka pszenna
    Rozgniecione płatki kukurydziane

Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Zawijane schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacieramy czosnkiem, solimy i pieprzymy, rozbijamy na płaskiego kotleta.
  • 2. Rozkładamy plasterek sera na to kładziemy szynkę, pieczarki i paprykę - zwijamy w rulon.
  • 3. Plastry rozbitego schabu smarujemy musztardą, kładziemy nasz serowy rulonik i zawijamy kotleta.
  • 4. Nasze kotlety obtaczamy kolejno w mące, rozmąconym jajku z dodatkiem szczypty pietruszki i lubczyku, oraz w płatkach smażymy na małym ogniu

Porady

Schab możemy przyprawić dowolnie, np. posypać go przyprawą do mięsa wieprzowego będzie bardziej aromatyczny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować