Zapiekanka naleśnikowa

4.5 (149 ocen)

  • 20 min

Łatwa i smaczna zapiekanka do bardzo szybkiego przygotowania i wykorzystania usmażonych wcześniej naleśników.

  • 20 min

Składniki:

  • kilka naleśników (np. pozostałe po większym smażeniu)
    mięso mielone ok. 400 g
    2-3 marchewki
    1 cebula
    kilka pieczarek
    sos pomidorowy
    przyprawy
    ser żółty do posypania zapiekanki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Zapiekanki

Zapiekanka naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę i marchewkę podsmażamy, dodajemy do nich starte pieczarki i podsmażamy dalej, dodając po chwili mięso.
  • 2. Całość zalewamy sosem pomidorowym i przyprawiamy do smaku.
  • 3. Przygotowaną masą przekładamy naleśniki i posypujemy po wierzchu startym serem i ziołami wedle upodobania.
  • 4. Zapiekamy przez ok. 15-20 minut w 175 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować