Sernik na serkach wiejskich

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Sernik jest łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny. Można do niego dodawać mrożone lub świeże owoce sezonowe.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 serki wiejskie
    1 serek homogenizowany zwykły
    4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki startej skórki z cytryny
    2 -3 łyżki soku z cytryny
    1 paczka ciastek digestive
    40-50 g masła
    2 galaretki
    1 paczka mrożonych owoców (mogą być świeże oczywiście)
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik na serkach wiejskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka należy pokruszyć i wymieszać z masłem. Wyłożyć nimi tortownicę i podpiec w 160 st. przez ok. 10 minut.
  • 2. Serki delikatnie zmiksować z cukrem, następnie dodać skórkę i sok z cytryny i znowu delikatnie zmiksować. Dodawać po jednym żółtku i miksować tylko do połączenia składników.
  • 3. Gotowe ciasto wylać na podpieczone ciastka i piec w 160 st. przez ok. 5o minut, w zależności od piekarnika.
  • 4. Po wystudzeniu zalać rozpuszczoną, chłodną galaretką wymieszaną z owocami; schłodzić w lodówce.

Porady

- Galaretki należy rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody niż zostało podane na opakowaniu. - Można zwiększyć ilość składników, np. jeden serek więcej, jedno jajko więcej, 1/4 szkl. cukru więcej itd.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Serek Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować