Zapiekanka Joli

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie możemy podać na obiad lub kolację. Przepada za nim mój mąż. Ponieważ zamierzamy wyjechać do Szkocji, przepis na zapiekankę na pewno zabierzemy ze sobą.

Składniki:

  • ● 4-5 cienkich parówek
    ● 40 dag pieczarek
    ● 25 dag żółtego sera
    ● cebula
    ● 2 ogórki konserwowe
    ● keczup
    ● sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka joli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy
    w 1-cm plastry.
    Pieczarki obieramy
    i kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy,
    siekamy i lekko
    podsmażamy na
    oleju. Dodajemy
    pieczarki i chwilę
    dusimy.
  • 2. Ser
    ścieramy,
    ogórki
    kroimy
    w kostkę. Parówki, pieczarki
    z cebulą, 3/4 sera oraz ogórki
    mieszamy, solimy, dodajemy
    keczup i ponownie mieszamy.
  • 3. Do wysmarowanego naczynia
    żaroodpornego przekładamy
    zapiekankę, posypujemy
    pozostałym serem. Następnie
    wstawiamy do piekarnika nagrzanego
    do temp. 180 °C
    i pieczemy, aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować