Zakręcony sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg, cukier, cukier waniliowy, jajko i śmietanę zmiksować blenderem. Dodać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.
2.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości.
3.Mąkę, kakao i proszek połączyć i wymieszać.
4.Do utartych żółtek dodać sypkie składniki i wymieszać. Białka ubić z solą i delikatnie połączyć z ciastem.
5.Ser wyłożyć do formy i wyrównać.
6.Ciasto wyłożyć równą warstwą na masę serową.
7.Piec w temp. 180 stopni 30 minut. Po upieczeniu wyłożyć na ściereczkę, ciastem do dołu, delikatnie zdjąć papier i od razu zwinąć. Zawinąć w ściereczkę do wystygnięcia, następnie posypać cukrem pudrem.
Komentarze