Wymyślony na poczekaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt pierwsze radze przygotowac galaretke zeby sie scieła
1Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku.
2 W miseczce wymieszać mąke z proszkiem do pieczenia i kakałem (Najlepiej, jeśli mąkę przesiejemy, wtedy będzie pulchna i unikniemy grudek). Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą .
3Blache wyłożyć papierem do pieczenia
4Gotowe ciasto wylać do blachy i piec w 180 stopniach 30 40 minut ja pieke do suchego patyczka
5 Upieczony biszkopt wyciągnać i zostawić do wystygnięcia i potem przekroic wzduz
MASA
Budynie ugotowac według przepisu tylko dac szk. Mniej mleka
I ostudzić
Maslo utrzec dodajac zimny budyn i chwile miksować potem dodac wisnie drylowane namoczne w szk wodki jesli ktos nie ma wiśni dodać mozna kieliszek wódki gotowa mase wylozyc na biszkopt troszke masy zostawić na ta mase układac delicje tylko nie ciasno a potem między szczelinami wykładac stężona galaretke potem wyłozyc na to biszkopt mozna go troszke od spodu posmarowac masa na wierzch reszte masy i posypac kokosem i starta czekolada
Komentarze