wymyślony na poczekaniu

0 (0 ocen)

  • 2 min

Jet delikatny i nie słodki smakuje przepysznie

  • 2 min

Składniki:

  • Biszkopt
    7jaj
    1szk. mąki pszennej
    1 szk. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyzka kakao płaska
    Masa
    Dwa budynie czekoladowe
    Masło250
    Wiśnie dlrylowane albo kieliszek wódki
    Dodatkowo
    Galaretka
    Kokos
    Czekolada
    Delicjie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wymyślony na poczekaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt pierwsze radze przygotowac galaretke zeby sie scieła
    1Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku.
    2 W miseczce wymieszać mąke z proszkiem do pieczenia i kakałem (Najlepiej, jeśli mąkę przesiejemy, wtedy będzie pulchna i unikniemy grudek). Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą .
    3Blache wyłożyć papierem do pieczenia
    4Gotowe ciasto wylać do blachy i piec w 180 stopniach 30 40 minut ja pieke do suchego patyczka
    5 Upieczony biszkopt wyciągnać i zostawić do wystygnięcia i potem przekroic wzduz
    MASA
    Budynie ugotowac według przepisu tylko dac szk. Mniej mleka
    I ostudzić
    Maslo utrzec dodajac zimny budyn i chwile miksować potem dodac wisnie drylowane namoczne w szk wodki jesli ktos nie ma wiśni dodać mozna kieliszek wódki gotowa mase wylozyc na biszkopt troszke masy zostawić na ta mase układac delicje tylko nie ciasno a potem między szczelinami wykładac stężona galaretke potem wyłozyc na to biszkopt mozna go troszke od spodu posmarowac masa na wierzch reszte masy i posypac kokosem i starta czekolada
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować