Wiosenne pasty śniadaniowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Na pyszne śniadanie o poranku.

  • 20 min

Składniki:

  • PASTA JAJECZNA
    2 jajka
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    młody szczypiorek
    sól
    pieprz

    PASTA Z RZODKIEWKĄ
    100 g kremowego twarożku
    3 małe rzodkiewki
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pasty

Wiosenne pasty śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PASTA JAJECZNA
    Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo ok. 7 minut. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Ugotowane jajka obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. PASTA Z RZODKIEWKĄ
    Twarożek dobrze wymieszać z miseczce, aby stał się puszysty i aksamitny. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w słupki. Do twarożku dodać rzodkiewki i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli twarożek jest bardzo gęsty można dodać łyżeczkę mleka.

Porady

Podawać z świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

4.98 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rogale

To może cię zainteresować