Wątróbka w sosie musztardowym

4.5 (189 ocen)

Wątróbka w innym wydaniu

Składniki:

  • 1 kg wątróbki
    szklanka mąki
    słoiczek musztardy sarepskiej
    2 cebule
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Wątróbka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy,myjemy i osuszamy.
    Każdy kawałek wątróbki panierujemy w mące i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem.Smażymy z obu stron.
    Usmażoną wątróbkę przekładamy do garnka i zalewamy litrem gorącej wody,gotujemy.Cebulę kroimy w mniejsze części i dodajemy do gotującej wątróbki.Do gotującej wątróbki z cebulą dodajemy musztardę,sól i pieprz,chwilę podgotowujemy.

Porady

W razie jak sos zgęstnieje należy podlać go gorącą wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować