Ucierane ciasto śliwkowe

4.51 (197 ocen)

  • 60 min

Ucierane szybkie w przygotowaniu ciasto śliwkowe z kruszonką.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    - 4 szklanki mąki
    - 3 łyżeczki proszku
    - 4 łyżki śmietany
    - 4 jajka
    - 1 margaryna
    - 1 szklanka cukru
    - olejek pomarańczowy

    - śliwki

    Kruszonka
    - 15 dag mąki
    - 15 dag cukru
    - 15 dag margaryny
Wystaw ocenę:

4.51 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ucierane ciasto śliwkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem - stopniowo dodawać jajka, śmietanę. Następnie dodać olejek. Na koniec wsypać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem.
    Ciasto przełożyć do blaszki, wyłożyć owoce.
  • 2. Wszystkie składniki kruszonki połączyć - na rozłożone owoce rozsypać kruszonkę.
    Piec 40 minut w temp. 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować