Tulipan

4.5 (149 ocen)

Babka ta pieczona jest w moim domu chyba od zawsze.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    1 masło roślinne
    1 łyżeczka octu
    6 jajek
    6 łyżek oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki maku
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Babki Babka piaskowa Desery

Tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, żółtka, cukier ucieramy jak na babkę. Dodajemy olej, ocet, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek, która dodajemy do masy. Ciasto dzielimy na 3 części i :
    1) dodajemy 3/4 szklanki maki
    2) dodajemy 2 łyżki kakao
    3) dodajemy łyżkę mąki

    Wylewamy kolejno do formy. Ciasto pieczemy przez ok.40 minut w temp.180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mak Mąka Kwiaty jadalne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować