Klasyczna babka waniliowa

4.48 (170 ocen)

Delikatna i pachnąca wanilią :)

Składniki:

  • 3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 czubata szklanka mąki pszennej
    1 budyń waniliowy na 3/4 l mleka
    3/4 kostki margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 laska wanilii
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Babka piaskowa Desery

Klasyczna babka waniliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jajek ubić z solą i cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i nasionkami wanilii, dodać przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczone keksówki (10x23cm). Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować