• truflowiec

    Dodane przez: marzenka27

  • uwielbiam piec i gotować

  • Składniki

    Upiec ciemny biszkopt według swojej receptury
    Masa:
    1 kostka masła
    ½ szkl cukru pudru
    3 żółtka
    300g cukierków trufli
    2 łyżki mleka
    ½ kieliszka spirytusu

  • Sposób przygotowania

    1.

    Trufle rozpuścić z mlekiem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku.następnie dodać cukierki i na końcu spirytus. Biszkopt przeciąć na pół. Na jedną połowę włożyć 2/3 masy przykryć drugim biszkopotem. Na wierzch włożyć resztę masy posypać startą czekoladą.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie
  • 0 komentarzy

Dodane przez: marzenka27

marzenka27 15

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-07-01T12:31:25+02:00

256 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »