TROCINIAK

4.5 (157 ocen)

  • 2 godz.

Jest to bardzo pyszne ciasto z masą budyniową i jabłkową.Ciasto na biszkopcie z posypką kokosową.

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt:
    -5 jajek
    -1 cukier waniliowy
    -170 g.cukru
    -85 g. mąki tortowej
    -85 g. mąki ziemniaczanej
    -1,5 łyżeczki proszku do piecz.

    masa budyniowa :
    -1 litr mleka
    -1 cukier waniliowy
    -3/4 szklanki cukru
    -2 waniliowe budynie
    -2 łyżki mąki pszennej
    -250 g. masła

    masa jabłkowa:
    -4 galaretki agrestowe albo inne
    -1 litr wody
    -5-6 jabłek

    posypka:
    -100 g. kokosu
    -2 łyżki masła
    -2 łyżki cukru

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Trociniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiewać mąki z proszkiem i lekko mieszać łyżką.Przelać do blaszki 30x40, z papierem do piecz..Piec w 175* ok.25-30 min.
  • masa 2. masa budyniowa-Na mleku z cukrem, ugotować budyń z mąką i ostudzić. Miękkie masło utrzeć, dodając po łyżce budyniu. Podzielić krem na połowę i jedną częścią wyłożyć na biszkopt.
  • galaretka 3. masa jabłkowa-Rozpuścić galaretki w gorącej wodzie.Ostudzić do tężenia. Jabłka zetrzeć i domieszać do lekko zastygających galaretek. Wylać na krem i schłodzić.
  • masa 4. Na zastygłą galaretkę z jabłkami, wyłożyć resztę kremu.
  • kokos 5. kokos-Na patelni prażymy kokos z margaryna i cukrem. Stale mieszamy, na złoto. Studzimy i rozsypujemy na placku.Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Galaretka Jabłka Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować