Tortowe z kremem i kruszonką z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-
Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao, proszek. Lekko wymieszać, dolewając olej.Wylać na blaszkę (30x40)z papierem. Piec w 175*ok. 25-30 min. Drugi upiec tak samo.
2.krem jogurtowy-Biszkopciki namoczyć w soku, potem rozgnieść.Dobrze jest przetrzeć przez sitko.Czekoladę w kostkach, rozpuścić w mleku nad parą i ostudzić do letniego.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Jogurty ubić z cukrem, potem z czekoladą i biszkopcikami. Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować.3/4 kremu wyłożyć na biszkopt.
3.Przykryć drugim biszkoptem.
4.Na drugim rozsmarować resztę kremu.
kruszonka-
Wszystko zmiksować na żwirek i rozsypać na placku.
Komentarze