Tortillowe ślimaczki z kurczakiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować marynatę do kurczaka : wymieszać oliwę z oliwek, przyprawy i rozgnieciony ząbek czosnku w miseczce. Natrzeć podzielony na mniejsze kawałki filet z kurczaka i usmażyć go bez dodatku tłuszczu na elektrycznym grillu. Gotowe mięso pokroić w kostkę.
2.Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z ostudzonym kurczakiem. Na plackach tortilla ułożyć liście sałaty lodowej a następnie kurczaka i awokado.
3.Przygotować marynatę - wymieszać razem musztardę, miód, oliwę oraz przyprawy aż utworzą jednolitą masę. Polać sosem nadzienie na tortilli i zawinąć ją w trąbkę. Pokroić ostrym nożem na średniej szerokości paski, układać na talerzu i przebijać wykałaczką dla łatwiejszego i szybszego spożywania ;)
4.Wersja dla niecierpliwych - zwinąć, od dołu owinąć folią aluminiową, schwycić w łapę i zajadać ;)
Komentarze