Tort pod palmami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Zrobiłam go na Swoje urodziny wszyscy się nim bardzo zajadali a wygląd wszystkich bardzo zaskoczył

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • Biszkopt
    • 5 jajek
    • 3/4 szklanki cukru pudru
    • 3/4 szklanki maki pszennej
    • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    Krem
    * śmietanka np typu łaciata
    Dekoracja
    *mandarynka
    * 3 starte cukierki trufle
    * owoce goi
    *wiórki kokosowe
    Poncz
    *wódka
    *woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort pod palmami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddziel od białek. Białka upij z cukrem pudrem . Następnie stopniowo dodawaj żółtka dalej ubijaj.
  • 2. Do ubitej masy dodajemy zmieszane i przesiane obie mąki . Drewnianą łopatką delikatnie mieszamy aby nie pozostały żadne grudki. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia .Wlewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*C po nagrzaniu wkładamy tort i pieczemy przez 40 min .
    Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż ciasto przestygnie.
  • 3. W między czasie ubijamy śmietanę. Po ostygnięciu ciasta przecinamy je na pól nasączamy ponczem zrobionym z odrobiny wódki i wody smarujemy śmietaną kładziemy wierzch ciasta a następnie smarujemy reszta śmietany tak aby całe ciasto było pokryte śmietaną . Następnie całe ciasto obsypujemy wiórkami kokosowymi. Na środku ciasta robimy palmę z mandarynki są robione liście w środek mandarynki wsypujemy owoce goi a z trufli startych na tarce robimy łodygę

Porady

Jeśli tort będzie podawany dzieciom zamiast wódki można dodać np. jakiś sok

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

image-0g1p80j

To może cię zainteresować