1.CIASTO CIEMNE:
Białka ubić na sztywną pianę,dodawać stopniowo cukier.Dodać resztę
składników i upiec.Piec w 170°c około 25 min
Po upieczeniu ciasto przekroić na pół.
CIASTO ORZECHOWE:
Białka ubić na sztywną pianę ,dodać stopniowo cukier i ubić.
Dodać resztę składników wymieszać i upiec.Piec w 170°c około 30 min
Te wszystkie składniki utrzeć razem mikserem.
Potem ciągle mieszając gotować aż zgęstnieje.
Tak powstałą masę budyniową pozostawić do ostygnięcia.
W tym czasie utrzeć 30 dkg margaryny np Kasi i dodawać ostudzoną masę
budyniową.
Na koniec podzielić masę tak ,żeby do 1/3 masy dodać kakao aby było
więcej masy białej na udekorowanie torta.
PRZEKŁADAĆ:
Ciasto ciemne +masa jasna
Ciasto orzechowe+masa ciemna
Ciasto ciemn
Wierzch torta można polać polewą czekoladową lub roztopioną
czekoladą ,
a boki posmarować masą jasną i obsypać np drobno pokrojonymi orzechami
resztę udekorować według swego uznania.
Komentarze