Tort MAMBA

0 (0 ocen)

Mamba, czyli to co dzieci lubią najbardziej. Pastelowe kolory cieszą oko.

Składniki:

  • 3 biszkopty o średnicy 16 cm
    500g śmietany 30%
    łyżka cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny
    mały słoiczek powideł śliwkowych
    galaretka rubionwa
    łyżka lub dwie malin
    pół szklanki oranżady czerwonej
    paczka rurek z masą śmietankową ok 300 g
    ok 40 mamb z różnych kolorach
    wstążka do związania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort mamba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty nasączamy oranżadą.
    Śmietanę ubijamy z pudrem. Dzieli na dwie części. Żelatynę roztapiamy w odrobinie wrzątku. Mieszamy aż do roztopienia, dodajemy łyżkę śmietany a następnie wlewamy całość do jednej części śmietany. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 10 minut.
    Pierwszy biszkopt smarujemy powidłami, przykrywamy drugim.
  • 2. Drugi biszkopt smarujemy masa śmietanową, przykrywamy trzecim.
  • 3. Do drugiej części śmietany dodajemy roztopioną w 3/4 szklanki wrzątku galaretkę rubinową. Maliny rozcieramy , dodajemy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Smarujemy całość tortu.
  • 4. Rurki przecinamy na pół, obkładamy tort. Związujemy wstążką. Na wierzchu w " artystycznym nieładzie " układamy gumy.

Porady

Pamiętajmy żeby gumy położyć tuż przed podaniem, bo inaczej roztopi się masa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa śmietanowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

CZARNA MAMBA

To może cię zainteresować