Tarta z winogronami

4.5 (197 ocen)

  • 4 godz.

Winogronowa uczta dla podniebienia. Od dawna chciałam zrobić swoją pierwszą tartę. Akurat trafiłam na promocję na winogrona, myślę że jest to idealne ciasto na lato jak i na jesień.Ps: Proszę o wyrozumiałość co do kształtów tarty, nie miałam formy do tart, robiłam w tortownicy

  • 4 godz.

Składniki:

  • Spód:
    1szkl mąki pszennej
    100g masła lub margaryny
    50g cukru pudru lub zwykłego
    2żółtka

    Dodatkowo : budyń waniliowy (ew. śmietankowy), 0,5l mleka, dżem truskawkowy, mała kiść winogron, galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód : składniki zagnieść, wyłożyć formę do tart. Włożyć do lodówki na 30 min. Po wyjęciu można posmarować białkiem. Piec ok 30 min w 200*C. Odstawić do wystygnięcia, posmarować dżemem.

    Zagotować budyń i wylać na spód. Powtykać umyte winogrona. Wstawić do lodówki i przygotować galaretkę i wstawić do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Następnie tężejącą już galaretkę rozlać na ciasto i odstawić do lodówk do stężenia

Porady

Spód ciasta możemy posmarować białkiem, aczkolwiek nie musimy. Tak samo dżem może być lecz nie musi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować