Tarta z szynką i rukolą

4.5 (163 ocen)

Zdobywca nagrody

Delikatna w smaku, pachnąca suszonymi pomidorami i kruchym ciastem. Pycha!

Składniki:

  • Ciasto: 250g mąki
    150g margaryny Palma z Murzynkiem
    jajko

    Wypełnienie:
    3 jajka
    2 żółtka
    120g sera camembert
    150 g szynki
    140 g suszonych pomidorów
    400 ml gęstej śmietany
    garść rukoli
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z szynką i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na kruche ciasto 1. Składniki na ciasto zagnieść. Włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić posmarowaną masłem formę (śr.26cm). Nakłuć widelcem. Piec 15 minut w temp.180st.
  • tarta  szynką i rukolą 2. Jajka wymieszać z żółtkami, śmietaną, startym lub rozdrobnionym serem ,solą i pieprzem. Na kruche ciasto wylać połowę sosu, ułożyć szynkę porwaną na mniejsze kawałki.Wylać pozostały sos, na nim rozłożyć pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i umyte listki rukoli. Piec 25 minut w 175 st. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować