Tarta z borówkami i czereśniami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Postanowiłam nacieszyć się sezonowymi owocami, gdyż za chwilkę już ich nie będzie... Wykorzystajmy ten czas dobrze :) !

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    150 g mąki
    30 g cukru
    125 g masła - pokrojonego w kostkę
    1 łyżka wody

    Na wierzch:
    ulubione owoce
    250 g serka mascarpone
    250 g śmietanki 30 % - bardzo dobrze schłodzonej
    1 łyżka ekstraktu waniliowego lub ziarenka z 1 laski wanilii
    2 płaskie łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli bardzo bardzo słodkie, to 3 ;))
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z borówkami i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, łyżkę mąki oraz masło. Zagnieć ciasto i odłóż na 30 minut do zamrażalnika.
    2. W jednej misce ubij śmietankę na sztywną pianę a w drugiej - wymieszaj ze sobą serek mascarpone, wanilię i cukier puder. Następnie połącz ze sobą składniki z obu naczyń. Zrób to delikatnie. Wstaw na około 15 - 20 minut do lodówki.
    3. Ciasto wyjmij z zamrażalnika i wyłóż na formę. Wierzch ciasta nakłuj widelcem. Piecz w 180 C przez około 25 - 30 minut (do momentu aż zrobi się złociste).
    4. Na gotowy spód wyłóż krem a następnie dodaj swoje ulubione owoce. Przechowuj w lodówce. Rozkoszuj się każdym kęsem ;) !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować