Tarta wiejska

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Przepyszna, bardzo szybka tarta z tego co mamy pod reką

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka żytnia: 1 szklanka
    - mąka ryżowa: 1.5 szklanki
    - mąka pszenna (typ 550): 1 szklanka
    - otręby żytnie: 2 łyżki
    - zarodki pszenne: 1 łyżka
    - sienie lniane: 1 łyżka
    - drożdże: 50 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 4 łyżki
    - jogurt naturalny / śmietana: 2 łyżki
    - Twarożek chudy: 3 łyżki
    - woda: 0.33 szklanki
    - cukier: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżeczka
    - serek wiejski 3%: 500 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - ser żółty: 100 gramów
    - mozarella: 100 gramów
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - czosnek: 3 ząbki
    - cebula: 1 sztuka
    - pierś z indyka: 200 gramów
    - pomidory suszone: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta wiejska 1. Drożdże rozpuścić w wodzie. Z mąk, otrębów, jajek, drożdży, jogurtu i twarożku i oleju, zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia na ok 30 min. Po tym czasie przełożyć ciasto do tortownicy 26 cm i odstawić ponownie do wyrośnięcia
  • 2. Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojonego drobno indyka, pokrojone suszone pomidory, sól i pieprz i smażyć ok 5 min.
  • 3. Serek wiejski wymieszać z jajkami, tartym żółtym serem, tartą mozzarellą, musztardą, solą i pieprzem.
  • 4. Na ciasto do tortownicy wyłożyć najpierw indyka z pomidorami, a później serek. Piec w temp. ok 180 st.C ok 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować