Tarta biszkoptowa z malinami

4.5 (159 ocen)

  • 50 min

Jednym słowem pyszna :)

  • 50 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 jaja
    5 łyżek cukru
    1/3 szkl mąki
    2 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku
    2 łyżki zimnej wody

    MASA:
    300 ml zimnej śmietany kremówki 30%
    2 op serka waniliowego
    2 usztywniacze do bitej śmietany
    2 łyżki cukru pudru

    maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Biszkopty

Tarta biszkoptowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Białka oddzielić od żółtek, a następnie białka ubić na szyywno. Dodać cukier, żółtka. Ubić do białości, po czym dodać 2 łyżki zimnej wody.
  • 2. Obie mąki i proszek przesiać i małymi porcjami dodawać do masy. Mieszać delikatnie za pomocą łyżki. Ciasto przelać do formy do tarty i piec 15 minut w 200 stopniach.
  • 3. MASA:
    Zimną śmietanę ubijać chwilkę, po czym dodać cukier puder i usztywniacze. Gdy śmietana będzie sztywna dodać serki waniliowe. Połączyć wszystko ze sobą.
  • 4. Na upieczony i wystudzony biszkoptowy spód wyłożyć masę waniliową. Na nią ułożyć maliny. Schłodzić przed podaniem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować