Tajskie chilli z kaszą bulgur

0 (0 ocen)

Szybki przepis na danie wegetariańskie.

Składniki:

  • 1 niewielka czerwona papryka
    1 niewielka żółta papryka
    1 łyżka czerwonej pasty curry
    1 łyżeczka kminu rzymskiego w proszku
    3 szklanki bulionu warzywnego
    1/2 szklanki kaszy Bulgur
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszki mleka kokosowego
    1 puszka pomidorów pokrojonych
    lub przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    limonka lub cytryna
    kolendra lub natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tajskie chilli z kaszą bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka o grubym dnie dodać pastę curry, kmin rzymski i 1 szklankę bulionu. Wstawić na gaz i mieszać aż pasta się dobrze rozprowadzi wtedy dodać resztę bulionu oraz pokrojone papryki i opłukaną kaszę. Zagotować i gotować razem ok. 10 minut. Zmniejszyć gaz i dodać pomidory oraz mleko
    koksowe. Całość gotować ok. 10 minut aż kasza będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem. Podawać skropione limonką lub cytryną i posypane kolendrą lub natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować