Szybka brzoskwinka

4.5 (185 ocen)

ciasto z owocami szybkie do zrobienia i szybkie do jedzenia

Składniki:

  • blaszka 24x28 cm

    200 g margaryny
    4 jajka
    1 szkl. cukru
    2 szkl. mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybka brzoskwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Margarynę rozpuścić, wystudzić.
    Jajka ubijać z cukrem ok. 5-7 minut, następnie powoli dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać wystudzoną margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na formę wyłożoną pergaminem.
    Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić wg uznania i ułożyć na cieście.
    Piec ok. 30-35 min. w temp. 180 stopni.
    Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować