Bardzo dekoracyjne i efektowne, sprawdzają się na każdej imprezce :)
Składniki:
melon galia jako podstawa do nabijania szaszłyków
200 g sera żółtego
100 g sera pleśniowego
200 g szynki konserwowej
2 kabanosy
3/4 szklanki czarnych oliwek
100 g pomidorków koktailowych
2 małe ogóreczki konserwowe
3/4 szklanki małych winogron
INNE :
stabilna szklana butelka wypełniona wodą do obsadzenia melona
folia aluminiowa do obłożenia butelki i melona
wykałaczki
Szaszłyki imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W melonie wyciąć otwór, obsadzić go na butelce, jedno i drugie obłozyć folią aluminiową. Butelkę przewiązać wstążką lub sznureczkiem, aby folia sie nie zsuwała.
Ser żółty, ser pleśniowy, szynkę konserwową pokroić w kostkę, ogórki na plasterki, kabanosy na małe kawałki.
Wszystkie produkty nadziewać na wykałaczki w dowolnej konfiguracji i wciskać w melona jeden przy drugim.
Komentarze