Szaszłyki z penne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu (najlepiej al dente). Ser pokroić w wąske słupki, następnie każdy kawałek włożyć w rurkę makaronową.
2.Nadziane pojedyncze kluski nabijać na wykałaczkę (po 3 sztuki na 1 wykałaczkę). Jajka, mleko i bazylię dokładnie roztrzepać w misce. Do osobnej miski wsypać bułkę tartą.
3.Przygotowane szaszłyki maczać w mieszance jajek i mleka, następnie panierować w bułce tartej i kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem.
4.Smażyć na rumiano z obu stron. Ewentualnie posolić.
Podawać na ciepło lub na zimno. Szaszłyki najlepiej smakują z ketchup'em.
Porady
Z podanej ilości składników otrzymałam 31 szaszłyków.
Komentarze