Królik duszony z szałwią

0 (0 ocen)

Mięso królika duszone z dodatkiem świeżej szałwii :)

Składniki:

  • łapki królika i comber
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    kilka listków szałwii
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    ocet jabłkowy
    maggi
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik duszony z szałwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso królik poprocjować, skropić olejem, maggi i octem jabłkowym, a następnie posypać obficie ziołami, solą i pieprzem oraz natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić na noc do lodówki.
  • 2. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać posiekaną szałwię. Do cebuli włożyć mięso królika, obsmażyć, a następnie podlać wodą, przykryć i dusić około godziny-półtorej, do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Szałwia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować