KRÓLIK DUSZONY W ŚMIETANIE I PRAWDZIWKACH

4.49 (166 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny aż do ostatniej kropli tego aromatycznego sosu...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 tuszka krolika ok 1-1,5 kg
    2 szklanki wywaru grzybowego lub rosołu
    3 marchewki
    1 cebula
    1 por biała część
    1 kubek śmietany 30 procent- 330 ml
    15 suszonych prawdziwków
    3 gałązki rozmarynu
    3 liście laurowe
    4 ziela ang
    sól,pieprz
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik duszony w śmietanie i prawdziwkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika porcjujemy, oprószamy solą, pieprzem, obkładamy rozmarynem, wkładamy na noc do lodówki.
    Kawałki królika obsmażamy na rumiano z obu stron na maśle. Dolewamy bulion, wrzucamy liście laurowe, ziele, suszone grzyby. Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę,oraz pora, pokrojone w ćwiartki marchewki. Dusimy jeszcze 15 minut. Dolewamy śmietanę, dusimy ok 10 minut. Sos zacznie gęstnieć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Prawdziwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować