Surówka z ogórków i czosnku niedźwiedziego

0 (0 ocen)

  • 7 min

Sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni, dlatego postanowiłam go wykorzystać do surówki z ogórków na obiad. Połączenie okazało się świetne bo surówka wyszła smaczna i orzeźwiająca a do tego pełna witamin :)

  • 7 min

Składniki:

  • Składniki na około 4 porcje:
    2 duże świeże ogórki
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    5 łyżek posiekanego świeżego czosnku niedźwiedziego
    3 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z ogórków i czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę w piórka.
  • 2. Przekładamy do miski i solimy (jeśli ogórki będą miały dużo wody to możemy ją odlać).
  • 3. Do ogórków dodajemy czosnek, śmietanę, przyprawiamy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować