Surówka z kapusty pekińskiej z selerem

4.51 (180 ocen)

Przepyszna lekka surówka, idealna do obiadu, pasuje i do mięsa w sosie i do pieczonego.

Składniki:


  • 1 mała kapusta pekińska
    0,5 małego selera
    1 duża marchewka
    5 cm pora
    sól i biały pieprz do smaku
    2 duże szczypty kurkumy
    2 łyżki jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Seler obrać, umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce jarzynowej, wrzucić do miski.

    Kapustę poszatkować, marchewkę obrać, zetrzeć, wrzucić z kapustą do miski.

    Pora drobno posiekać, wrzucić do pozostałych warzyw, dodać jogurt, przyprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na 5 minut by smaki się przegryzły a warzywa lekko zmiękły, podawać do obiadu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Seler Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować