Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

4.5 (152 ocen)

Smaczna i szybka do przyrządzenia surówka z kapusty pekińskiej, kolorowej papryki, kukurydzy i ogórka z sosem cezar. Surówka jest kolorowa i doskonale łączy się z sosem cezar.

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 mała papryka czerwona
    1 mała papryka żółta
    1 mała papryka zielona
    1 ogórek zielony
    Puszka kukurydzy
    Pęczek szczypiorku
    1 saszetka sosu cezar
    3 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować