Smaczna i szybka do przyrządzenia surówka z kapusty pekińskiej, kolorowej papryki, kukurydzy i ogórka z sosem cezar. Surówka jest kolorowa i doskonale łączy się z sosem cezar.
Składniki:
1 kapusta pekińska
1 mała papryka czerwona
1 mała papryka żółta
1 mała papryka zielona
1 ogórek zielony
Puszka kukurydzy
Pęczek szczypiorku
1 saszetka sosu cezar
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce.
Komentarze