Surówka z czerwonej kapusty i brukselki

4 (1 ocen)

  • 15 min

Pyszna, zdrowa i kolorowa.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
    1 duża marchew
    10 główek brukselki
    1/2 łyżeczki soli

    sos:
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty i brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czerwoną drobno poszatkować. Posypać solą, wygnieść. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty.
    Brukselkę drobno poszatkować, dodać do reszty.
  • 2. Oliwę i sok z cytryny dobrze wymieszać, polać całość.

Porady

Zamiast sosu z oliwy i cytryny równie dobrze można dać ok.3 łyżek majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Czerwona kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować