Spaghetti z bazyliowo-natkowymi mięsnymi kulkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Polecam saghetti inaczej bo z kulkami miesno czosnkowo- bazyliowo- natkowymi!!!w smaku wysmienite!!!P Całosc naprawde smaczna , niby , tradycyjnie prosto a jednak inaczej:)olecam.

  • 45 min

Składniki:

  • Makaron spaghetti.

    Kulki mięsne:
    - 40 dag mięsa mielonego dobrej jakosci
    - 1 jajko
    - 2 -3 łyżki kaszy manny ewentualnie wiecej jesli masa jest zbyt rzadka
    - 2 ząbki czosnku
    - mały pęczek pietruszki
    - kilka listków bazylii
    - sól, pieprz,
    szczypta czosnku granulowanego
    olej rzepakowy do smażenia

    Sos pomidorowy:
    - pomidory w puszce ewentualnie swieze
    1\2 cebuli
    pół szklanki bulionu
    - sól, pieprz,
    łyżka oliwy oraz
    szuszone zioła-suszona bazylla, szczypta kminku, kolendry
    oraz ser zóltły
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z bazyliowo-natkowymi mięsnymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kulki miesne  obsmażamy.... 1. 1. Makaron gotujemy wg. instrukcji .

    2.Kulki miesne:
    Zieleninę i czosnek siekamy. Mieszamy z miesem , dodajemy kasze mannę wyrabiamy mase .Odstawiamy na kawadrans po czym formujemy małe kulki.
    Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy je z każdej strony. Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy.
    3. Sos:
    Cebulę drobno kroimy i chwile podsmazamy. Dodajemy pomidory i bulion oraz doprawiamy do smaku. Zagotowujemy, dodajemy do sosu miesne kulki , mieszamy i chwile całosc gotujemy .
    4.
    Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem z miesnymi kuleczkami, mozemy delikatnie posypac serem zółtym startym na tarce.Ozdabiamy bazylią , natką , -smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować