sos z czerwonej porzeczki

4.5 (181 ocen)

Sos z czerwonej porzeczki to idealny dodatek do drobiu oraz dziczyzny.

Składniki:

  • 400 g czerwonej porzeczki
    mały młody burak
    2-3 łyżki miodu
    kieliszek koniaku
    ziarno ziela angielskiego
    ziarno kardamonu
    kilka ziaren kolorowego pieprzu
    kawałek cynamonu
    goździk
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Sosy

Sos z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Przebrane porzeczki przesypujemy na patelnię, dodajemy miód, alkohol, pokrojonego w cienkie plasterki buraka i przyprawy. Całość dusimy około 5-10 minut.
  • 2. Owoce przecieramy przez sito. Powstały sos ponownie zagotowujemy i doprawiamy do smaku miodem. Sos przelewamy do sosjerki. Podajemy z mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować