Sos paprykowo - cebulowy do ryby

4.48 (193 ocen)

  • 30 min

Prosty i smaczny dodatek do ryby

  • 30 min

Składniki:

  • 2 czerwone papryki,
    2 żółte papryki,
    4 cebule,
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    pół szklanki wody,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos paprykowo - cebulowy do ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić w grubą kostkę, cebulę w paski. Rozgrzać olej na patelni i wrzucić warzywa oraz przyprawy. Dusić na małym ogniu przez około 10 min, dodać koncentrat pomidorowy. Gdyby sos był za gęsty podlać wodą. Gotować jeszcze 10 min. Podawać do ryby z ryżem.

Porady

Rybę można dodać bezpośrednio do sosu - przechodzi papryką i ziołami prowansalskimi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować