Sos czosnkowy

4.97 (145 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

to najlepszy sos czosnkowy z koperkiem

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu
    2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku, może być mrożony
    sok z cytryny do smaku
    szczypta soli,pieprzu kolorowego
    szczypta cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.97 (145 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy

Sos czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek zmiażdżyć, połączyć majonez ze śmietaną, dodać koperek, czosnek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem, dodać szczyptę cukru pudru. Schłodzić, najlepiej jest przygotować taki sos dzień wcześniej, wtedy smaki fajnie się połączą.
    Uwagi:
    Gdy czosnek ma w sobie zalążek zielonego kiełka, należy go wyciąć, gdyż od niego jest gorszy smak czosnku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować