Sojowe placuszki

4.5 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są zdrowe i sycące. Z pewnością każdy je polubi.

Składniki:

  • 3 szkl. soi
    2 czerstwe bułki
    3/4 szkl. mleka
    cebula
    2 jajka
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sojowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję moczymy kilka godzin. Odcedzamy. Następnie gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Bułki namaczamy w mleku i odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju. Soję, bułki i cebulę miksujemy, aż powstanie jednolita
    masa. Dodajemy jajko i natkę, doprawiamy. Mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy placki. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować