Smażone pomidory w oliwie

4.49 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Na zimę ,jak suszone w zalewie. Z podanego przepisu wychodzą 4 słoiki po 250 ml.

  • 30 min

Składniki:

  • •1 kg pomidorów
    •Świeża bazylia
    •Świeży tymianek
    •Oliwa z oliwek
    •(opcjonalnie kilka małych cebulek)
    •Sól i pieprz
    •2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Smażone pomidory w oliwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażone pomidory w oliwie 2 1. Pomidory wymyć ,pokroić w plasterki ,smażyć na oliwie z bazylią i tymiankiem (opcjonalnie dodać małe cebulki) ,dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do tej pory ,aż nadmiar płynu odparuje. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 2. Przełożyć do słoików ,zalać gorącą oliwą z oliwek ,zakręcić i odstawić do ostudzenia słoików do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować