Smażone gołabki

4.49 (189 ocen)

  • 45 min

Przyszne , smaczne, wspaniałe

  • 45 min

Składniki:

  • 500 dag miesa mielonego, woreczek ryżu, 2 jajka, pół szklanki wody , bułka tarta , sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, mąka do obtaczania gołabków, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone gołabki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej gotujemy ryż i studzimy. Dodajemy mieso mielone drobiowe lub wieprzowe( może byc mieszane) , wbijamy dwa surowe jaja, wlewamy wodę, dodajemy ok 4 łyżki bułki tartej, dodajemy przyprawy, sol, pieprz, czosnek . wszystkie składniki dobrze mieszamy. Formujey kulki lekko je wydłużając, obtaczzamy w mące i smarzymy w oleju .

Porady

Żeby mieso nie kleiło sie do rąk, moczymy ręce w wodzie .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować