Smażona kania

4.5 (147 ocen)

  • 20 min

Pyszna

  • 20 min

Składniki:

  • 4 średnie kapelusze kani
    3 jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona kania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kania 1. Kapelusze kani oczyścić ręcznikiem papierowym.
  • 2. Panierujemy kanie zanurzając w rozbełtanym jajku doprawionym solą i pieprzem, następnie obtaczamy w bułce tartej i znów w jajku. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z dwóch stron.
    Podajemy z sezonowymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować