Kania a'la schabowy

4.5 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Szybkie i smaczne danie np. na kolację. W dodatku bardzo sycące. Tylko najpierw upewnijmy się, że na pewno zebraliśmy kanie :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • kanie
    jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Schabowy Przystawki Przekąski

Kania a'la schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kani nie płuczemy w wodzie, nie namaczamy w mleku, a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże grzyby możemy podzielić na mniejsze części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami, gdyż wtedy usmażone kanie nie będą płaskie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować